söndag, februari 17, 2008

Svar

Hittade följande inlägg av konstnären Dorinel Marc på "www.vilks.net", hösten 2006:

"Hej igen Petter! Nu har jag kollat lite på Fred Anderssons blogg. Kan du förklara på vilket sätt är den intressant?
För mig ser den ut som politisk propaganda för vänsterpartiet. Och frågan nummer två: Kan Fred Andersson leverera konstteori underifrån med tanke på att han är doktorand och arbetar som lärare vid Lundsuniversitet?"

Ja, Konstfred är medlem i vänsterpartiet. Alla med ork uppmanas läsa igenom det lilla jag publicerat här och avgöra om det kan ses som politisk propaganda för det parti jag betalar årsavgift till. Jag kan meddela att jag också är medlem i t.ex. Hyresgästföreningen och Svenska konstkritikersamfundet. Kanske är det i själva verket dessa organisationer jag gör propaganda för?

Konstfred är inte längre doktorand utan doktor. Arbetslös doktor, eftersom han inte fick någon förlängning på sitt lärarförordnande. Innebär detta en förbättring eller en försämring av hans möjligheter att leverera en konstteori nedifrån? Säg det.

För övrigt har Konstfred inte tid att blogga eftersom han saknar fast anställning men har två barn att försörja. Med sådana fakta kan kanske en konstteori nedifrån så småningom starta. Fast då förstås inte utifrån mitt eget akademiska gnäll utan utifrån den tidsbrist som generellt breder ut sig i samhället när allt färre ska göra allt mer, för mindre. En konstteori om allas rätt till en kreativ respit och om överlevnad på marginalen.

/Konstfred

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar